Video: Sådan overholder du dit budget

Et er at lægge et budget, noget andet er at overholde det. Hvis du har været omhyggelig med at lægge dit budget, bør det ikke være de faste udgifter, der volder dig problemer. Se mere i denne video om, hvordan du overholder dit budget.

Et er at lægge et budget. Noget andet er at overholde det. Hvis du har været omhyggelig med at lægge dit budget, så bør det ikke være de faste udgifter, som volder dig problemer. Ofte er det de variable udgifter, der gør, at man ikke overholder sit budget.

En børneopsparing kan give dit barn en god start på voksenlivet – hvordan vælger du den rigtige?
Læs vores store guide til at oprette en børneopsparing.

 

Mange indkøb i det daglige betales med enten Dankort eller mobilepay. Det er nemt og hurtigt, men har den konsekvens, at du kan miste overblikket over dit forbrug, fordi du ikke har pengene mellem hænderne.

Guide: Sådan lægger du et budget (Video)

Men hvordan overholder du så dit budget?

Gør det til en vane at tjekke din bankkonto på et fast tidspunkt hver dag. Så får du en bedre fornemmelse af, hvor mange penge du har til forbrug til resten af måneden.

Du kan også hente hjælp udefra. Mange apps til din telefon kan holde dig i ørerne. Når du står i supermarkedet eller tøjbutikken og handler, fordeler du dine køb på de forskellige forbrugskategorier i appsene, og på den måde holder du løbende øje med, om dit forbrug er for højt.

Del økonomien op i små bidder
Et andet trick er at hæve dele af sin indkomst og fordele den i kuverter, så du har kontanter liggende til de enkelte poster hver uge.

At dele økonomien op i små bidder gør det nemmere at overskue, men i dag det kan godt være vanskeligt at gå all-in på at betale alt med kontanter.

Venter du dit første barn? Find ud af, hvad du skal regne med at købe.
Læs med i artiklen: Det skal du købe inden babyen kommer.

 

Derfor kan du i stedet have flere konti på din netbank eller dele dit forbrug ud på 4-5 uger og kun tillade dig selv at bruge det fastsatte beløb hver uge.

Alternativt kan du forpligte dig over for en kæreste, et familiemedlem eller en ven, som kan hjælpe dig med at overholde budgetrammen for dit forbrug.

De små mentale udfordringer gør det lettere for dig at overholde dit budget.

Video: Sådan overholder du dit budget

Oops! You must accept marketing cookies in order to display this type of content

View video externally