Hvordan fastsætter bankerne ÅOP?

Har du styr på ÅOP? Ellers skiller vi lagene ad i denne video og forklarer, hvad ÅOP er, og hvordan bankerne finder frem til størrelsen af ÅOP.

Står du og skal låne penge til nye vinduer, en ny bil eller måske et nyt køkken, er det nemt at miste overblikket over de forskellige renter, omkostninger og gebyrer, der indgår hos forskellige udbydere.

Det er her, ÅOP kommer ind i billedet. ÅOP betyder årlige omkostninger i procent og giver dig ét tal at forholde dig til, når du sammenligner lån. Det eneste du skal være opmærksom på, er at benytte samme lånebeløb og løbetid, når du sammenligner.

Hvad der ligger i de forskellige lag af ÅOP, og hvad du skal kigge efter, bliver forklaret i videoen herunder. I videoen inddrager vi lagkager, men det er ikke nødvendigvis en fordel at vælge den største kage.

Med Økonomiskolen fra Santander søger vi at besvare dine spørgsmål om økonomiske begreber og give dig indsigt i bankernes terminologi på en let tilgængelig og underholdende facon. På den måde bliver du bedre til at navigere i og tage fornuftige beslutninger om din privatøkonomi.

Hvordan fastsætter bankerne ÅOP?

Oops! You must accept marketing cookies in order to display this type of content

View video externally

Måske vil du også gerne læse: