Afdrag lån eller opbyg opsparing?

Hvad kan egentlig bedst betale sig, hvis du skal vælge mellem at spare op eller afdrage på et lån? Det gennemgår vi i denne video.

Penge mellem hænderne eller ned i "det sorte hul". Sådan kan det føles, hvis man står overfor valget mellem at skulle afdrage på et lån eller spare penge op.

Der er imidlertid nogle helt afgørende forhold, som har betydning for, om det bedst kan betale sig at spare op eller afdrage på et lån.

Typisk er renten på lånet det springende punkt, for der er ofte ingen, eller næsten ingen, renter på en opsparing. Det betyder, lånet i mange tilfælde bliver dyrere i takt med, at du sparer penge op i stedet for at afdrage.

Det forklarer vi mere om, mens vi bygger med LEGO-klodser, i videoen herunder. Det er nemlig rart at have mange klodser på bordet, når afdrag og opsparing skal afvejes.

Santander er bedst i test

Vidste du, at Forbrugerrådet Tænk har kåret Santander Consumer Banks opsparingskonti som bedst i test? Læs mere her.

Med Økonomiskolen fra Santander søger vi at besvare dine spørgsmål om økonomiske begreber og give dig indsigt i bankernes terminologi på en let tilgængelig og underholdende facon. På den måde bliver du bedre til at navigere i og tage fornuftige beslutninger om din privatøkonomi.

Afdrag lån eller opbyg opsparing?

Oops! You must accept marketing cookies in order to display this type of content

View video externally