Nej, det kan du IKKE trække fra i skat

Selvom der er mange muligheder for fradrag på skattebilletten, er det ikke alt, du kan trække fra. I denne artikel gennemgår vi de faldgruber, der er, og giver eksempler på, hvad du ikke kan trække fra.

Der er mange forsøg på at trække lidt ekstra penge fra i skat, men er du lidt for kreativ, ender du med at skulle betale fradraget tilbage til Skattestyrelsen.

Derfor er det lige så vigtigt at vide, hvad der ikke udløser fradrag, som hvad der gør.

De fradrag, som lader til at volde folk flest problemer er de arbejdsrelaterede fradrag. Her er det nemlig til en vis grad en vurderingssag, om fradraget er berettiget.

Hvor meget er for meget? Og hvor lidt er for lidt i forhold til opsparing?
Se tallet: Hvor meget skal jeg sætte ind om måneden på min opsparing?

 

I rubrikken for arbejdstøj, faglitteratur og kurser, forsøger mange at trække alle udgifter, der tilnærmelsesvis kan relateres til arbejdet, fra i skat, men den går ikke. Hvis det er noget, som personen retmæssigt ville have brug for uden for arbejdet, kan det ikke trækkes fra.

Almindelige hverdagsting som vatpinde, tyggegummi og hovedpinepiller er måske nok noget, du til en vis grad har brug for, for at udføre dit arbejde, men det er samtidig ting, du alligevel ville have brug for. Derfor kan disse ting ikke trækkes fra.

Hvorfor overhovedet lægge et budget?
Video: Derfor bør alle lægge et budget

 

Det samme gælder tøj, du anser for at være arbejdstøj. Selvom firmaet beder om, du har noget særligt tøj på som jakkesæt eller kjole, kan det ikke trækkes fra. Du skal jo under alle omstændigheder have tøj på kroppen.

Den eneste undtagelse er en decideret uniform eller anden særlig beklædning, som godt kan trækkes fra.

Endelig skal du være opmærksom på, at der er en bundgrænse på 6.300 kr., hvilket betyder, at du kun får fradrag for udgifter over denne grænse.

Arbejdsværelse i hjemmet

Hvis du arbejder hjemmefra, kan det være fristende at tro, at et arbejdsværelse indrettet i hjemmet kan trækkes fra i skat.

Det er imidlertid kun tilfældet, hvis rummet ikke længere kan bruges til almindeligt ophold. Hvis du således blot har et skrivebord med en computer, skal du ikke regne med at få fradraget godkendt, hvorimod et laboratorie eller en tegnestue i hjemmet vil udløse et fradrag.

Videreuddannelse

Kurser, der videreuddanner eller som er deciderede grundkurser, kan ikke trækkes fra i skat. Til gengæld kan du godt trække kurser fra, hvis de vedligeholder eller ajourfører din faglige uddannelse.

På samme måde kan du trække udgifter fra til videnskabelige værker eller faglige tidsskrifter, hvis de er nødvendige for at holde din faglighed ajour.

Du kan dog ikke trække populærvidenskabelige værker fra, og det er stadig kun udgifter over bundgrænsen på 6.300 kr., du kan trække fra.