»Jeg har glemt min pung«: Kan jeg betale med mobilen i udlandet?

Mobilbetaling er smart, hurtigt og nemt. Derfor vil du sikkert gerne bruge det i udlandet, men det er ikke altid ligetil.

»Øv!«

Du står på en café midt i Paris og skal til at betale for din croissant og kaffe. Men du har glemt din pung på hotelværelset. Gode råd er dyre. Kan du bruge din mobil til mobilbetaling i udlandet?

Svaret er desværre ikke et entydigt "ja" eller "nej". Svaret på spørgsmålet afhænger nemlig af, hvilken mobilbetalingsløsning du bruger.

Herunder vil vi forsøge at give svar på, hvad der er op og ned i forhold til mobilbetaling i udlandet. Lad os kaste os ud i det.

Jeg bruger Dankort app?

Hvis du har oprettet dit VISA Dankort i din Dankort app på telefonen, kan du ikke bruge mobilbetalingen i udlandet. Dankort appen fungerer simpelthen ikke andre steder end i Danmark.

Det er dog ikke nødvendigvis det samme som, at du ikke kan bruge dit VISA Dankort til mobilbetaling i udlandet. Læs mere om, hvordan det hænger sammen i afsnittet "Jeg bruger Apple Pay?".

Jeg bruger MobilePay?

Det korte svar på spørgsmålet øverst fra artiklen er "nej, du kan ikke betale med MobilePay i udlandet". Det er dog ikke det samme som, at MobilePay ikke fungerer i udlandet.

MobilePay kan du bruge til at sende penge til en person, der er i udlandet, såfremt vedkommende har dansk nummer, et dansk kredit- eller debetkort og en dansk bankkonto tilknyttet sin MobilePay.

Sidstnævnte er et krav. Så skal du sende penge til dit barnebarn, din kæreste eller din ven, når vedkommende er en tur i udlandet, kan du altså gøre det, forudsat at personen har et dansk telefonnummer tilknyttet MobilePay.

Ved du, hvordan du betaler sikkert med mobilen på nettet og i butikker?
Få gode råd i: Sådan betaler du sikkert med mobilen

 

Vær dog opmærksom på, at din teleudbyder kan opkræve ekstra for brug af datatrafik i udlandet.

Jeg bruger Apple Pay?

Føler du, det ser lidt sort ud med at få betalt din croissant og kaffe med mobilen?

Fat mod.

For har du oprettet dit eller dine betalingskort i din Wallet på din iPhone, kan det nemlig godt være, at du kan betale for dine indkøb med Apple Pay.

Har du eksempelvis Santander Red-kreditkort, kan du i mange lande betale med det. Du kan læse mere om hvorfor det kan være en god idé at bruge kreditkort i udlandet.

Du skal bruge et kreditkort til Apple Pay. Men hvorfor? Vi undersøger:
Derfor skal du bruge et kreditkort med Apple Pay

 

Apple Pay kan du bruge i mange lande – både i Europa, Asien, Syd- og Nordamerika og Mellemøsten. I Europa er det blandt andre de store turistlande som Frankrig, Spanien og Italien, hvor Apple Pay fungerer. Find hele listen her.

Du kan bruge Apple Pay på steder, som har symbolerne for Apple Pay. Hvordan de ser ud, kan du se her.

Jeg bruger ...en anden løsning?

Google, Samsung og andre leverandører af hard- og software til mobiltelefoner er kommet med deres egne betalingsapps. Du har altså flere apps at vælge mellem, hvis du vil betale med mobilen i dag.

Når blot appen benytter et internationalt kreditkort, er der god chance for, at du kan betale med mobilen, men der er én ting du bør være opmærksom på: Den trådløse forbindelse til terminalen.

De forskellige betalingsløsninger benytter enten NFC (Near Field Communication) eller gode gamle Bluetooth til at kommunikere med betalingsterminalen. Du kan således kun betale med mobilen, hvis terminalen benytter samme type forbindelse som din betalingsapp.

Apple Pay benytter NFC og blokerer desuden for, at andre betalingsapps på telefonen også kan benytte NFC. Derfor har mange firmaer valgt at satse på bluetooth i stedet således, at appen virker ens, om den er installeret på en iPhone eller en Android-telefon.

Både NFC og Bluetooth bruger strøm, og mange slukker derfor for de trådløse forbindelser, når de ikke bruger dem og specielt på ferien. Hvis du vil betale med mobilen, er det derfor vigtigt du tænder for den korrekte forbindelse, inden du forsøger at gennemføre en betaling.