Bedre økonomi 27.09.2018
Tekst: Niels Friis Foto: Colourbox

»Jeg har glemt min pung«: Kan jeg betale med mobilen i udlandet?


Mobilbetaling er smart, hurtigt og nemt. Derfor vil du sikkert gerne bruge det i udlandet, men det er ikke altid ligetil.


»Øv!«

Du står på en café midt i Paris og skal til at betale for din croissant og kaffe. Men du har glemt din pung på hotelværelset. Gode råd er dyre. Kan du bruge din mobil til mobilbetaling i udlandet?

Svaret er desværre ikke et entydigt "ja" eller "nej". Svaret på spørgsmålet afhænger nemlig af, hvilken mobilbetalingsløsning du bruger.

Læs også: Mobilbetaling er kaotisk: Teknikken spænder ben for brugervenligheden

Herunder vil vi forsøge at give svar på, hvad der er op og ned i forhold til mobilbetaling i udlandet. Lad os kaste os ud i det.


Jeg bruger Dankort app?

Hvis du har dit oprettet dit VISA Dankort i din Dankort app på telefonen, kan du ikke bruge mobilbetalingen i udlandet. Dankort appen fungerer simpelthen ikke andre steder end i Danmark.

Det er dog ikke nødvendigvis det samme som, at du ikke kan bruge dit VISA Dankort til mobilbetaling i udlandet. Læs mere om, hvordan det hænger sammen i afsnittet "Jeg bruger Apple Pay?".


Jeg bruger MobilePay?

Det korte svar på spørgsmålet øverst fra artiklen er "nej, du kan ikke betale med MobilePay i udlandet". Det er dog ikke det samme som, at MobilePay ikke fungerer i udlandet.

MobilePay kan du bruge til at sende penge til en person, der er i udlandet, men som har dansk nummer, et dansk kredit- eller debetkort og en dansk bankkonto tilknyttet sin MobilePay.

Sidstnævnte er et krav. Så skal du sende penge til dit barnebarn, din kæreste eller din ven, når vedkommende er en tur i udlandet, kan du altså gøre det, forudsat at personen har et dansk telefonnummer tilknyttet MobilePay.

Læs også: Sådan betaler du sikkert med mobilen

Vær dog opmærksom på, at din teleudbyder kan opkræve ekstra for brug af datatrafik i udlandet.


Jeg bruger Apple Pay?

Føler du, det ser lidt sort ud med at få betalt din croissant og kaffe med mobilen?

Fat mod.

For har du oprettet dit eller dine betalingskort i din Wallet på din iPhone, kan det nemlig godt være, at du kan betale for dine indkøb med Apple Pay.

Har du eksempelvis Santander Red-kreditkort, kan du i mange lande betale med det.

Læs også: Derfor skal du bruge et kreditkort med Apple Pay

Apple Pay kan du bruge i mange lande – både i Europa, Asien, Syd- og Nordamerika og Mellemøsten. I Europa er det blandt andre de store turistlande som Frankrig, Spanien og Italien, hvor Apple Pay fungerer. Find hele listen her.

Du kan bruge Apple Pay på steder, som har symbolerne for Apple Pay. Hvordan de ser ud, kan du se her.