Hvordan får jeg Prosper?

Prosper er en ny digital tjeneste fra Santander, som giver et nemt økonomisk overblik over hele din økonomi, men hvordan får du adgang til Prosper? Få svaret her.

Er du træt af at skulle kigge på forskellige netbanker og andre tjenester for at danne et overblik over din økonomi, så er Prosper måske noget for dig.

Prosper er en ny digital tjeneste, som samler informationer om bevægelser og transaktioner fra forskellige konti i én app uanset, hvilke banker dine konti er oprettet hos. Du kan også se forbrug på dine forskellige kreditkort og alt bliver automatisk kategoriseret i appen, så du får et nemt og hurtigt overblik.

Det er Santander Consumer Bank, der har udviklet Prosper. Tjenesten bygger på en teknologi kaldet "Open Banking". Adgangen til denne teknologi styres af Finanstilsynet, og der bliver stillet store krav til de virksomheder, som søger en licens. Rent teknisk, er løsningen ifølge en ekspert, meget sikker.

Kort sagt: Bedre og hurtigere økonomisk overblik i en teknisk sikker løsning, men hvordan får du adgang?

»Det er faktisk meget simpelt. Du downloader appen, logger ind med NemID, og så er du i gang,« fortæller Sune Mejding, der er Head of Sales & Marketing i Santander Consumer Bank.

Du kan også få adgang til Prosper via en browser. Find dit NemID frem, gå ind på hjemmesiden HejProsper.dk og prøv selv.

Prosper er en løsning, som ikke kræver, du er kunde hos Santander, og så er den i øvrigt gratis. Derfor er det både nemt og hurtigt at få mere indsigt i din økonomi.

Helt kort: Prosper...

  • er gratis.
  • kræver ikke, at du er kunde hos Santander.
  • kan downloades som app eller benyttes via browser.
  • giver mulighed for, at du kan se alle dine konti uanset bank.
  • viser forbruget på alle dine kreditkort uanset udbyder.
  • kategoriserer dit forbrug for at skabe overblik.
  • giver dig indsigt til at omfordele din økonomi.

Prøv Prosper allerede i dag

Få adgang til Prosper. Alt, du skal bruge, er dit NemID:

Få mere ud af dine penge

Det er ikke tilfældigt, at det er så nemt at få adgang til Prosper, for formålet med løsningen er netop at give folk mulighed for i højere grad at træffe bevidste økonomiske beslutninger. Det fortæller Sune Mejding:

»Det er en kerneværdi for os, at hjælpe folk til at tage ansvarlige økonomiske valg, og der er Prosper et værktøj, vi kan give folk, som gør dem i stand til at træffe bevidste, økonomiske beslutninger, på et oplyst grundlag,« siger han.

Det kræver ingen bogholdereksamen at få større indsigt i din økonomi og dit forbrug, for Prosper laver det grove arbejde for dig, ved at samle oplysningerne og præsentere dem på en overskuelig måde.

»Hvis du for eksempel har en bil, så samler Prosper udgifter til billånet, benzinen, forsikringspræmien og værkstedsregningen, så du ved præcis, hvor meget det koster dig om måneden at have en bil,« fortæller Sune Mejding.

Det betyder også, at hvis der er udgifter, som ikke længere giver mening for dig, hjælper Prosper dig med at identificere dem, så du kan gøre noget ved det. Det kan for eksempel være et abonnement til en streamingservice, du ikke længere ser eller til fitnesscentret, som du er holdt op med at benytte.

Disse udgifter bliver tydelige med Prosper, og giver dig mulighed for at omfordele pengene til noget, der giver mere mening, som at spare op til et nyt spisebord eller måske et weekendophold.