Har du mange smålån? Sådan får du overblik

Har du så mange mindre lån, at du har mistet overblikket? Så kan det sædvanligvis betale sig at samle alt sammen i et nyt Privatlån i stedet.

Du skaffede dig måske et kreditkort, da du købte en ny sofa. Efterfølgende var det feriebudgettet, som kom lidt ud af kontrol og blev betalt med kreditkort. Desuden er regningen fra benzinkortet bare vokset og vokset. Har du mistet overblikket over dine kreditkort og smålån?

»Et kreditkort er dyrt og fyldt med gebyrer«.
Vi ser på 5 myter om kreditkort – og om de holder.

Lad os opsummere først:

  • Det kan være både smart og økonomisk at bruge kreditkort.
  • Faktisk kan et lån over en kortere periode hjælpe dig gennem et økonomisk knæk og mange gange betale sig i forhold til refinansiering af et realkreditlån.
  • Men hvis du får for mange kort eller for mange små lån, så kan du miste overblikket. Og det kan skabe nye økonomiske udfordringer samt give en del hovedpine.

Det er en myte, at det altid er meget dyrt at betale med kreditkort. Men det er helt rigtigt, at det kan blive en kostbar affære, hvis ikke du kan betale omkostningerne. Det bliver dyrt, når du ikke får betalt fakturaen til betalingsdatoen, og når gælden vokser fra måned til måned.

Kreditkortet kan være gunstigt at bruge til udgifter, du skal betale tilbage forholdsvis hurtigt. For eksempel når du opdager et godt tilbud, mens du venter på feriepenge eller overskydende skat.

Interesseret i et lån? Klik her

 

Hvis du har brug for lidt længere tid at betale pengene tilbage i, vil det normalt bedst kunne betale sig med et forbrugslån, som har lavere rente, end der er tilknyttet et kreditkort.

Når du ikke betaler

Problemerne opstår, når du skylder penge på flere kreditkort og flere forbrugslån. Så kan det nemlig være, at du betaler mere i renter og gebyrer, end hvis du samler alt i et større lån.

Det bliver også vanskeligt at holde overblikket over de månedlige omkostninger, og hvor meget du skylder, hvis du har for mange forskellige kreditkort og forbrugslån hos flere banker.

Hvad gør du, hvis du ikke kan betale afdrag på dit lån?
Hvis du har en ustabil indkomst, kan du forsikre dine afdrag. Læs mere her.

Løsning: Samle smålån og kreditkortgæld ved at refinansiere

Hvis renteomkostningerne fra kreditkortgæld eller mange små lån er vokset dig over hovedet, kan du vælge at optage et større lån, som kan bruges til at betale de andre lån og din kreditkortgæld, så du i stedet kun skal koncentrere dig om det ene forbrugslån.

Hos nogle låneudbydere kan du ansøge om at refinansiere kreditkortgælden i et nyt forbrugslån. Ved den løsning hjælper låneudbyderen dig med at betale dine øvrige lån ud.

Så slipper du for at betale gebyrer hver måned på hvert eneste lån, og du vil som regel også kunne få en lavere samlet rente.

Hvor meget skal du sætte ind på din opsparing om måneden?
Få ekspertens råd til en sund opsparing.

 

Mens du nogle steder kan få låneudbyderen til at indfri dine tidligere lån for dig, skal du hos andre låneudbydere gøre lidt af arbejdet selv.

I det tilfælde ansøger du om et lån, der er stort nok til samlet at dække dine andre privatlån, og bliver du godkendt til lånet, bruger du pengene på at indfri de andre lån, som du har, så du kun til sidst har et lån at holde styr på.

Så har du et bedre overblik, mens du, som nævnt, også typisk vil kunne få en lavere rente.

Ved du hvad det koster at låne 100.000 kroner?
Her kan du se, hvad 100.000 kroner koster at låne.