Hvorfor er den 14. september 2019 vigtig for dig som bankkunde?

Det er datoen, hvor banker og finansielle virksomheder skal være klar til at åbne op for deres data - og det er faktisk en god nyhed for dig. Læs her hvorfor.

Et nyt EU direktiv (PSD2) trådte i kraft ved lov i 2018 i Danmark, og den finansielle branche har i fællesskab skulle skabe en sikker og effektiv standard for at kunne dele data om betalingskonti med hinanden.

”Udgangspunktet fra EU’s side er at fremme innovationen inden for den finansielle sektor og i langt større grad give den enkelte bankkunde friheden til at vælge netop den løsning, som passer en bedst” fortæller Michael Møller, Product Manager i Santander Consumer Bank.

Hvad betyder PSD2 for dig?

Det betyder at nye og spændende løsninger vil se dagens lys. For dig som forbruger betyder det, at du i fremtiden kan vælge at få præsenteret dine bankdata i andre netbanker eller nye og spændende app løsninger som f.eks. Spiir og LunarWay.

I første omgang er det kun betalingskonti, du vil kunne få adgang til.

Bør du have en opsparingskonto?
Læs om de økonomiske gevinster ved at have en god opsparingskonto.

Er det sikkert, og hvad skal jeg gøre?

Bare rolig. Du skal bare forsætte med at gøre som du plejer. Forskellen er at du har mulighed for at vise oplysninger fra konti i forskellige banker ét sted. Hvis du ønsker at få vist din Santander konto og transaktionsdata, skal du følge den login proces, du bliver præsenteret for og bruge NemID som du plejer. Dataene vil efterfølgende blive udvekslet sikkert mellem Santander og den bank eller tjeneste som du har valgt at bruge.

Du skal selvfølgelig stadig bruge din sunde fornuft, når du vælger at give andre banker og finansielle apps adgang til dine bankdata.

EU er tit blevet skældt ud for at lovgive om ”bøjede agurker”, ”mængden af kanel” og ”lakridspiber”, men her er faktisk et stykke lovgivning, som udelukkende er sat i værk, for at skabe en bedre og nemmere hverdag for forbrugeren.

Jesper Schou Nielsen, Head of Digital and Customer Value, Santander Consumer Bank

Du har den fulde kontrol

Skulle du på et tidspunkt ønske at stoppe brugen af en given tjeneste, vil du til hver en tid kunne trække dit samtykke tilbage hos den enkelte tjenesteudbyder. Når dette sker vil tjenesten ikke længere have mulighed for at hente oplysninger om dine bankforhold.

En enklere hverdag i fremtiden

PSD2 åbner samtidig op for, at man lettere kan gennemføre en konto-til-konto overførsel, uden at skulle logge ind i bankernes netbanksløsninger.

Danskerne har i den grad taget MobilePay til sig, siden lanceringen i 2013. Seneste tal fra MobilePay viser, at over 4 millioner mennesker bruger løsningen. Dette er et fantastisk eksempel på, hvordan man har fjernet barrierer, for at forsimple en betaling mellem to personer, køb af en vare i butik og på nettet uden direkte at bruge sit kort eller logge ind i netbanken for at lave en betaling.
Kilde: https://mobilepay.dk