Ofte stillede spørgsmål om billån

 

 

Illustration av en röd pratbubbla med ett frågetecken i.
Hvad er debitorrente?

Debitorrenten er det samme som lånets effektive rente. Den viser lånets rente inklusiv renters rente.

Hvor er renten på mit lån?

Renten på din konto fremgår af din aftale, vores netbank Prosper og dine opkrævninger. Hvis du har en variabel rente, skal du være opmærksom på, at den kan have ændret sig.

Hvordan finder jeg registreringsnummer på bilen?

Bilens registreringsnummer findes på bilannoncen på DBA eller Biltorvet. Vi anbefaler også, at du tager kontakt til sælger, inden du ansøger om et billån hos os. På den måde får du alle de informationer, du behøver, så du kan træffe den rette beslutning i forbindelse med din bilfinansiering.

Hvad koster et billån?

Prisen på et billån afhænger af lånebeløbet, din egen udbetaling samt løbetiden på lånet. Du kan bruge vores beregner her på siden for at finde netop det billån, der passer til dig. Ved anvendelse af vores lånberegner, kan du se helt nøjagtigt, hvad du skal betale for et billån hos os.

Hos Santander Consumer går vi meget op i, at du føler dig tryg gennem hele processen, og derfor sidder vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, hvis du skulle have nogle.

Du kan altid kontakte vores kundeservice på auto@santanderconsumer.dk eller ringe til os på 70 21 90 11 – alle hverdage fra 09.00-16.00.

Er min ansøgning om billån bindende?

Nej, din ansøgning om et billån hos os er ikke bindende. Når du sender din ansøgning til os, og den bliver godkendt, modtager du et lånetilbud. Det er først, når du har underskrevet lånedokumentet, at det er bindende. Efter du har underskrevet, har du desuden 14 dages fortrydelsesret.

Du kan derfor helt uforpligtende sende en ansøgning afsted for at se hvilket lån, vi er i stand til at tilbyde dig. Hvis det tilsendte tilbud ikke lever op til dine forhåbninger, kan du blot undlade at acceptere det.

Vi har valgt at gøre det på denne måde, fordi vi mener, at det giver dig de bedste forudsætninger for at træffe den rette beslutning for dig selv, når du skal ud og anskaffe en ny bil.

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg har spørgsmål til min ansøgning?

Hvis du køber din bil via en forhandler, som vi samarbejder med, bedes du kontakte forhandleren, hvis du har spørgsmål til din ansøgning.

Hvad er en politisk eksponeret person (PEP)?

I henhold til Hvidvaskningsloven er vi forpligtet til at spørge, om vores kunder er politisk eksponerede personer.

En politisk eksponeret person er en person, som bestrider et særligt offentligt tillidshverv og som følge af dette kan være udsat for bestikkelse og anden korruption. På nuværende tidspunkt bevirker følgende erhverv PEP status:

  1. Statschef, regeringschef, minister og assisterende minister. Dette omfatter i Danmark ministre samt departementschefer.
  2. Parlamentsmedlemmer eller medlemmer af tilsvarende lovgivende organer. Dette omfatter i Danmark medlemmer af Folketinget og danske medlemmer af EuropaParlamentet.
  3. Medlemmer af politiske partiers styrende organer. Dette omfatter i Danmark hovedbestyrelser eller tilsvarende højtstående organer i henhold til partiets vedtægter i politiske partier, som er repræsenteret i Folketinget.
  4. Højesteretsdommere, medlemmer af forfatningsdomstole og andre højtstående retsinstanser, hvis afgørelser kun er genstand for yderligere prøvelse under ekstraordinære omstændigheder. Dette omfatter i Danmark højesteretsdommere og danske dommere ved internationale domstole.
  5. Medlemmer af revisionsretter og øverste ledelsesorganer for centralbanker. Dette omfatter i Danmark direktionen for Danmarks Nationalbank, danske statsrevisorer og det danske medlem af Den Europæiske Revisionsret.
  6. Ambassadører, chargé d’affaires og højtstående officerer i de væbnede styrker. Dette omfatter i Danmark de øverste chefer i de væbnede styrker, nærmere defineret som forsvarschef, viceforsvarschef, værnschefer samt ambassadører for danske ambassader.
  7. Medlemmer af statsejede virksomheders administrative, ledende eller kontrollerende organer. Dette omfatter i Danmark bestyrelsen og den administrerende direktør i selskaber, hvor staten ejer 50 pct. eller mere eller på anden måde har reel kontrol over selskabet. Datterselskaber af sådanne statsejede selskaber er ikke omfattet af begrebet. På samme måde er selvejende institutioner, der helt eller delvist er finansieret via finansloven, ikke omfattet af begrebet. Definitionen omfatter også direktøren i styrelser og medlemmer af bestyrelsen i styrelser, hvor denne personkreds har en egentlig beslutningskompetence.
  8. Direktører, vicedirektører, bestyrelsesmedlemmer og personer med tilsvarende hverv i internationale organisationer. Dette omfatter i Danmark personer, der er indstillet, udpeget eller ansat af regeringen, et ministerium eller en minister i en international organisation, som er etableret ved indgåelse af en formel international politisk aftale.

Når du ansøger hos os, beder vi dig oplyse, hvorvidt du er en politisk eksponerede person, om du er nærtstående familiemedlem eller nærtstående samarbejdspartner til en politisk eksponeret person. 

Nærtstående familiemedlem defineres som følgende:

  • Ægtefælle, registreret partner eller samlever.
  • Børn og disses ægtefæller, registrerede partnere eller samlevere.
  • Forældre.

Nærtstående samarbejdspartner defineres som følgende:

  • En fysisk person, som er reel ejer af en virksomhed eller anden form for juridisk person i fællesskab med en eller flere PEP’er.
  • En fysisk person, der på anden måde har en nær forretningsforbindelse med en eller flere PEP’er, dette kan f.eks. være en samhandelspartner over en længere periode.
  • En fysisk person, som er den eneste reelle ejer af en virksomhed eller anden form for juridisk person, der udelukkende er oprettet til fordel for en PEP. Det betyder, at den fysiske person direkte eller indirekte kontrollerer alle ejerandelene eller stemmerettighederne mv.