Saldo

Saldo betegner det beløb, du har til rådighed på din konto på et givet tidspunkt. Når du indsætter penge på din konto, øges din saldo. Omvendt vil din saldo falde, når du hæver penge fra din konto.

Lad os sige, du anvender dit kort til at købe en vare til 1.000 kroner, hvilket vil blive trukket fra din saldo, og du vil således have 1.000 kroner mindre til din disposition, end før du brugte kortet. På den måde er din saldo i konstant forandring, alt efter hvordan der bliver ind- og udbetalt til kontoen.

Derfor skal du holde øje med saldoen på din konto

Det er afgørende, at du konstant holder dig opdateret om din privatøkonomi, da det giver dig overblik over dine transaktioner og dit disponible beløb. Hvis du mister overblikket og bruger mere, end din konto tillader, kan du risikere at lave et overtræk. Overtræk opstår, når du bruger mere, end din konto indeholder, og det kan i sidste ende blive en dyr affære i form af renter og gebyrer.

Ved løbende at holde dig ajour med din økonomi kan du sikre, at du har overskud til at dække dine nødvendige udgifter og derved undgå overtræk.

Hvordan kan jeg se, hvor mange penge jeg har til rådighed?

For at finde ud af, hvor mange penge du har til rådighed, skal du gå ind på din bankkonto via bankens netbank eller mobilbank. Her vil du kunne se både din saldo og dit rådighedsbeløb, samt de reserverede beløb og eventuel kredit, der er tilknyttet din konto.

Hvis du skal finde ud af, hvor meget du har til rådighed resten af måneden, så er det saldoens beløb, du skal kigge på. Det er værd at bemærke, at reserverede beløb ikke kan bruges igen, for ellers risikerer du at lave overtræk.

Generelt er det også en god idé at holde øje med dit rådighedsbeløb, da det giver det mest nøjagtige billede af din nuværende økonomi.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os her.