Rente

Hvad er en rente?

Rente er en procentsats, som en bank eller en långiver opkræver på baggrund af det lånte beløb som en form for kompensation for at give låntager midlerne. Renten er ofte angivet som en årlig procentsats og kan variere alt efter låntagers kreditværdighed, lånets størrelse og løbetid samt forskellige økonomiske forhold.

Hvordan beregnes renter?

Renten er det beløb, du betaler for at låne penge. Det er normalt beregnet som en procentdel af det samlede lånebeløb. Når du reducerer din gæld ved at afdrage på lånet, vil du over tid betale mindre i renter end ved lånets start.

Fast og variabel rente

Fast og variabel rente adskiller sig væsentligt. Fast rente er fastsat af banken og uændret under lånets løbetid, mens en variabel rente kan svinge op og ned. Hos Santander Consumer Bank tilbyder vi kun lån med variabel rente.

Variabel rente er afhængig af markedsrenten, som er påvirket af markedets efterspørgsel og udbud. Stiger markedsrenten, stiger renten på dit variabelt forrentede lån også. Falder markedsrenten, falder renten på lånet også.

Den variable rente er derfor mere usikker, men også muligvis mere fordelagtig i tilfælde af faldende markedsrente.

Hvad betyder debitorrente?

En debitorrente er den årlige rente på et lån. Den kaldes også for effektiv rente og er den rente, som banken opkræver for at udstede lånet til dig. Renten bestemmes ud fra en vurdering af din privatøkonomi og kreditværdighedsvurdering.

Debitorrenten er afhængig af antallet af rentetilskrivninger pr. år og inkluderer den såkaldte renters rente-effekt. Jo flere gange renten bliver tilskrevet i løbet af året, jo højere bliver debitorrenten.

Det er vigtigt at bemærke, at debitorrenten adskiller sig fra ÅOP (årlige omkostninger i procent), da ÅOP også inkluderer de samlede omkostninger ved lånet. Derfor bør du være opmærksom på ÅOP, når du sammenligner lånetilbud.

Hvad betyder renters rente?

Renters rente er en betegnelse for, hvordan renteudbetalinger stiger over tid, når de er beregnet på tidligere renteudbetalinger. Det betyder, at du tjener penge på renten af dine investeringer og også på renten af disse renteudbetalinger. Men det kan også gøre lån dyrere, da rentetilskrivninger på lånene stiger over tid.

Hvis du er i tvivl om noget, kan du altid ringe til os på 70 21 90 11. Vi er parate til at besvare dine spørgsmål.