Omlægning af lån

Hvad betyder en omlægning af lån?

En omlægning af lån indebærer, at du indfrier dit nuværende lån og optager et nyt - ofte med bedre rentevilkår. Det giver dig dermed mulighed for at drage fordel af ændringer i renten og spare mange penge på dit lån.

Omlægning af lån refererer til at ændre betingelserne for et eksisterende lån, typisk ved at skifte til en anden långiver eller til en anden type lån med bedre vilkår. Det kan inkludere skift til en lavere rente, længere løbetid, lavere ydelse, eller ændring af lånets betingelser.

Hvornår kan det være fornuftigt at omlægge sit lån?

Der er en række faktorer, der afgører, om det er en god idé at omlægge et lån. Det kan skyldes ændringer i din privatøkonomi, hvor du enten har mulighed for at tilbagebetale et lån hurtigere for at reducere omkostninger, eller at du har brug for at strække lånet på grund af anden gæld.

Derudover kan udviklinger på finansmarkederne også have indflydelse på beslutningen om at omlægge lånet.

Det kan være en god ide at omlægge sit privatlån, hvis:

  • Renten på markedet er lavere end din nuværende lånerente, så du kan få en lavere månedlig ydelse.
  • Du vil ændre løbetiden på dit lån, f.eks. for at få en lavere månedlig ydelse eller for at betale lånet hurtigere af. Du kan også altid indfri lånet før tid.
  • Du vil samle flere lån til ét for at få en enklere økonomi og måske en lavere rente.

Tag et samlelån hos Santander Consumer Bank

Ved at samle flere små lån i ét kan du ofte opnå en bedre rente og lavere månedlig ydelse, samt spare på gebyrer ved kun at have ét lån.

Omlægning af dine nuværende lån til et samlelån kan have en række fordele, såsom en lavere rente og en lavere månedlig ydelse, da du typisk opnår en bedre rentesats, når du samler dine lån. 

Derudover vil du kunne spare tid og energi, da du ikke skal håndtere flere låneaftaler og betale for flere gebyrer. Et samlelån hos Santander Consumer Bank giver dig også et klarere overblik over din økonomi, da du kun skal fokusere på ét samlet lån og ikke skal tænke på at betale flere låneaftaler hver måned.

Hvis du har spørgsmål, kan du altid ringe til os på 70 21 90 11. Vi er klar til at besvare dine spørgsmål.