Kontoudtog

Et kontoudtog - også kaldet et kontoudskrift - er en digital visning af alle de transaktioner, der finder sted på din konto.

Du kan bruge dit kontoudtog til at gennemgå, hvad du har overført fra din konto i løbet af måneden, samt hvilke beløb der er blevet indsat på kontoen.

I alt sin enkelthed er et kontoudtog en detaljeret gennemgang af din NemKonto, dvs. den konto, hvorfra du modtager din løn hver måned og har et betalingskort tilknyttet. Dit kontoudtog giver dig mulighed for at spore dine forskellige indbetalinger og udbetalinger, så du kan få et overblik over, hvordan du bruger dine penge.

Selv om det kan variere fra bank til bank, vil et kontoudtog altid vise informationer om en bestemt periode og konto, dato, sted, typen af transaktionen, det individuelle beløb for hver transaktion samt den resterende saldo efter hver transaktion.

Hvad kan jeg bruge kontoudtoget til?

Et kontoudtog hjælper dig med at holde fingeren på pulsen af dine økonomiske aktiviteter. Med et kig på dit kontoudtog kan du let finde og bekræfte de transaktioner, der er blevet gennemført på din konto. Det er en god måde at identificere eventuelle fejl, uregelmæssigheder eller ukendte hævninger fra din konto.

Derudover kan kontoudtoget hjælpe dig med at få overblik over dit økonomiske liv. Ved at gennemgå din historik kan du nemlig få indsigt i dit forbrug, dine indkomstkilder og fordelingen af dine udgifter.

Eksempelvis kan det give dig et klart billede af, hvor meget du har tjent, hvor store dine regninger har været, og hvor mange penge du har brugt på dagligvarer. Det kan være en stor hjælp, når du skal udarbejde et budget eller overvåge dine omkostninger for at spare penge.

Derfor kan et kontoudtog være værdifuldt i planlægningen af dine økonomiske mål, så du kan træffe oplyste beslutninger baseret på din økonomiske status.

Sådan finder du dine kontoudtog

Hvis du har svært ved at finde dine kontoudtog i din e-Boks, har du mulighed for at anmode din bank om at sende dem til dig, eller du kan forsøge at finde dem i din netbank.

Det skal dog bemærkes, at det ikke er alle banker, der gemmer dine kontoudtog direkte i netbanken. Derfor kan du enten bruge e-Boks eller tage direkte kontakt til din bank.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os her.