Debitorrente

En debitorrente er en betegnelse for den årlige rente på dit lån. Den er også omtalt som den effektive rente. Det er den rente, som banken får for at udstede lånet til dig, og derfor fastsættes den på baggrund af en kreditværdighedsvurdering af dig og din privatøkonomi.

Debitorrenten afhænger af antallet af rentetilføjelser pr. år, hvilket betyder, at den tager hensyn til renters rente. Jo flere gange der tilskrives renter i løbet af året, jo større bliver renters rente. Renterne tilskrives normalt årligt, halvårligt, per kvartal eller månedligt.

I praksis betyder det, at jo flere rentetilskrivninger der er, jo højere vil debitorrenten være. Debitorrenten kan således give dig et indblik i, hvad det vil koste dig at optage lånet pr. år.

Debitorrente og ÅOP

Debitorrenten er forskellig fra ÅOP (årlige omkostninger i procent), da den ikke inkluderer de samlede omkostninger ved lånet. Når du sammenligner dine lånetilbud, bør du derfor være opmærksom på lånets ÅOP.

Variabel debitorrente

En variabel debitorrente er en rentesats, der ændres over tid baseret på markedsforhold og økonomiske faktorer. Det betyder, at renten på et lån kan stige eller falde afhængigt af ændringer i økonomien eller andre faktorer, der påvirker renteniveauet.

Den variable debitorrente adskiller sig fra en fast rente, hvor renten forbliver uændret i hele lånets løbetid. Med en variabel rente kan låntagerens betalinger således ændre sig i løbet af låneperioden.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os her.