Amortiseringsplan

En amortiseringsplan er en tilbagebetalingsplan for et lån. En amortiseringsplan kan også oversættes til en oversigt over tilbagebetaling af lån, som viser, hvor meget du skal betale i afdrag og renter, og hvornår disse betalinger forfalder.

Vi bruger specifikt begrebet betalingsplan, når vi refererer til udbetalingen af et lån. I en amortiseringsplan kan du se dato og beløbet, du skal betale. Denne form for tidsplan gør det muligt at se, hvordan renter og afdrag betales over tid - og hvor meget af den resterende saldo, der i sidste ende betales ud.

En amortiseringsplan kan laves uafhængigt af lånetypen, og det er en god idé at have en, hvis du lige nu er ved at betale af på et lån.

Hvilke fordele giver en amortiseringsplan?

Der er flere fordele ved en amortiseringsplan, herunder det meget praktiske formål at gøre tilbagebetalingsprocessen mere gennemskuelig, så du er fuldt ud klar over lånets forløb og alle relevante detaljer omkring tilbagebetalingen af lånet.

Nogle ser på en amortiseringsplan, før de vil låne penge. Planen tjener også et formål her, fordi de fleste banker og pengeinstitutter, der låner penge ud, alle har en rente, når de yder et lån. Amortiseringsplanen er særligt nyttig her, fordi du specifikt kan se, hvor meget af din betaling, der går til at betale renter, og hvor meget der rent faktisk går til at tilbagebetale gælden.

En anden fordel ved amortiseringsplanen er, at den giver dig mulighed for at holde styr på den resterende gæld til enhver tid, og hvornår gælden er betalt. Hvis du har flere lån og overvejer at optage et nyt, kan udarbejdelse af en amortiseringsplan give dig et godt overblik over, hvornår det vil være et godt tidspunkt at optage et nyt lån.

Med en amortiseringsplan kan du få et overblik over lånets løbetid, og hvornår du skal tilbagebetale lånet. Kontakt os her, hvis du har nogle spørgsmål.